Sterrenhuisje

STERRENKIJKEN TIJDENS DE VAKANTIE

Heel wat mensen hebben tijdens de vakantie wat meer tijd om hun favoriete activiteiten te beoefenen of met hun hobby bezig te zijn. Heb je interesse in het heelal, combineer dan een vakantie met  sterrenkijken in het domein van Antistressvakantie!

Domein De Freyssange is zeer geschikt om te genieten van de sterrenhemel. Dat komt door de unieke ligging van het domein, het vakantiedomein is gelegen in het meest zuiveren natuurgebied van Frankrijk op 800 m hoogte in de Correze, Het is er echt donker, waardoor je de sterren goed kan zien.

VAKANTIE VOOR HOBBY ASTRONOMEN

In ons vakantiedomein te Frankrijk worden de helderste sterren zichtbaar, onder een heldere hemel kan je meer dan duizenden sterren ontdekken, een unieke belevenis op zich. Wil je tijdens je vakantie gaan sterrenkijken, combineer dit dan met een verblijf in onze vakantiewoningen te Limousin frankrijk in de Correze.

 

pod en dome sterrenkijken    pod en dome sterrenkijken

ONS VAKANTIEDOMEIN IS GESCHIKT OM IN ALLE RUST TE GENIETEN VAN DE STERRENHEMEL.

 

Dit komt door de rust dat er heerst, bij Antistressvakantie kan je genieten van een echte sterren vakantie. Om naar de sterren te kijken en te genieten van het heelal, heb je natuurlijk materiaal nodig zoals een telescoop of een sterrenkijker. Wij zijn in het bezit van een SkyShed Pod En dome, die is geplaatst in de natuur (zie foto hierboven).

De koepel kan voor de helft wegschuiven zodat je vollop kan genieten genieten van de sky! Meer over de SkyShed Pod

 

pod en dome

WAT IS EEN SKYSHED POD EN DOME

De SkyShed POD (Personal Observatory Dome) is een fantastisch instrument, een permanente en mobiele oplossing om naar de sterren te kijken,  te bedienen met telescopische apparatuur. In de afgelopen jaren zijn er meer en meer toestellen beschikbaar om naar de sterren te kijken, krachtige instrumenten zoals de Pod en Dome. Doordat het leven steeds meer hectisch is dan ooit, is het aangeraden om af en toe eens te ontspannen. Dit kan door met een telescoop in de Pod en Dome naar de sterren te kijken.

 

WAAROM IS DE SLYSHED POD EEN DOME ZO INTERESSANT

De SkyShed Personal sterrenwacht koepel is de meest volledig uitgeruste koepel op de markt. Het biedt ruime opslagruimte. De POD biedt veilige, waterdichte en winddichte bescherming voor u en uw telescoop. De POD combineert de eigenschappen van de traditionele sterrenwacht koepels en zonder beperkingen en bouwtijd, waardoor het ideaal is voor de amateur-astronoom die het heelal wil observeren, met een minimum aan gedoe en complicaties.

 


Universeel statief voor sterrenkijker

De SkyShed POD, nieuwe visuele en fotografische astronomische apparatuur door jezelf te bedienen. POD’s zijn van hoge kwaliteit, en hebben een innovatieve design, POD’s zijn het perfecte alternatief voor de veel duurdere sterrenwacht oplossingen.

De POD EN Dome  staat gebruiksklaar bij ons in Frankri

STERREN KIJKEN NIEUWS

 

WANNEER KUN JE STERREN ZIEN?

  1. Het moet donker zijn en er moet weinig licht , hoe duister hoe beter om veel sterren te zien
  2. Ook is het belangrijk dat het niet bewolkt is.
  3. Het beste is om op een hoge plek te kijken.

Ideaal is om in een koepel zoals de POD en Dome naar de sterren kijken.

Met het blote oog zie je al veel, maar met een verrekijker zie je nog meer. En als je een ster of planeet heel goed wilt bekijken,dan kun je beter een telescoop gebruiken. Als je ook een keer sterren wilt kijken met een telescoop kun je dat doen bij een sterrenwacht.

DE STERREN

Als je naar de hemel kijkt zie je een heleboel sterren. Er zijn er wel 100 miljard! Alleen de helderste sterren kun je zien. Grote stippen zijn heldere sterren en kleinere zijn minder helder. Eigenlijk zijn sterren grote gloeiende gasbollen. Een ster geeft licht en warmte. De zon is ook een ster. Eigenlijk is de zon nogal een klein sterretje,maar dat geeft niks. Als hij groter zou zijn,waren we hier op aarde al lang verschroeit.

HOE ONTSTAAN STERREN

Sterren ontstaan uit gas en stofdeeltjes uit de ruimte. Soms vormen die stofdeeltjes en het gas samen een hele grote wolk. Die wolk is wel miljarden kilometers groot en dat noemen ze een nevel. In de nevel komen steeds meer deeltjes en soms worden ze klonten. Een klont kan steeds groter worden. En dan gaat de klont door de kracht van zijn eigen zwaartekracht krimpen. De klont word steeds heter en veranderd langzaam in een babyster! Een kleine ster heeft genoeg gas om 10 miljard jaar te blijven branden. Zo’n nevel met nieuwe sterren erin noemen we een sterrennevel. Sterren geven warmte maar hoe? Ze splijten waterstof en daaruit onstaat helium. In die splijting komt er warmte vrij.